3h, k, wc,Kluuvi, Kaartinkaupunki,Helsinki – West House
Takaisin hakutuloksiin

Helsinki, Kluuvi, Kaartinkaupunki

Kerrostalo, 3h, k, wc, 89.5m2

Katso kaikki kuvat

Esittelyteksti

Todellinen harvinaisuus Helsingin ytimessä. Ylimmän kerroksen huoneisto Grönqvistin talossa. Grönqvistin talo on korttelin mittainen uusrenesanssia edustava upea kivitalo Kluuvin kaupunginosassa. Talon nimi juontuu sen rakennuttajasta, tehtailija, kunnallisneuvos Fredrik Wilhelm Grönqvististä. Talon on suunnitellut arkkitehti Theodor Höijer, ja se on rakennettu v. 1881.

Myynnissä oleva 89,5 -neliöinen huoneisto sijaitsee tämän vanhan tunnelmallisen ja hyvin hoidetun hissitalon ylimmässä viidennessä kerroksessa. Sisäänkäynti on noin 30 metriä Esplanadilta sijaitsevasta porttikäytävästä, Fabianinkadun varrella. Tunnelmallisista kaari-ikkunoista on näkymät esplanadin puiston yli Katajanokan terminaalille saakka. Osa ikkunoista avautuu rauhalliselle sisäpihalle.

Huoneisto on yhtiöjärjestyksen mukaan toimistokäytössä. Myyjä on hakenut ja saanut rakennusluvan huoneiston muuttamiseksi takaisin asunnoksi. Lupa on myönnetty 8.10.2019, eli kohde myydään rakennusluvitettuna. Rakennuslupa siirretään ehtoineen ja velvoitteineen ostajalle. Kohteen ostaja vastaa kaupan jälkeen kaikista muutokseen liittyvistä kustannuksista.

Huoneiston pohjaratkaisu on ns. ympärikäveltävä. Eteishallista on käynti kaikkiin huoneisiin. Huoneiston kauniit kaari-ikkunat, lankkulattiat ja vinot kattolinjat luovat asuntoon arvokkaan vanhan ajan tunnelman ja tekevät asunnosta ainutlaatuisen.

Huom! Osa kohteen kuvista on luotu digitaalisesti ja edustaa suunnittelijan näkemystä remontoidusta tilasta.

Lisätietoja sekä yksityisesittelyt: Pekka Kujala 040-832 8888, pekka.kujala@westhouse.fi

tätä kohdetta sinulle esittelee

Pekka Kujala

Laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV. LVV 040 832 8888
post-thumb

Yhteydenottopyyntö myyjälle

Haluan lisätietoja kohteestaHaluan tilata esitteen kohteestaHaluan myydä oman asuntoniHaluan varata esittelyajan kohteeseenHaluan lisää tietoja vastaavista kohteista
sijainti
Fabianinkatu 12 G, 00100 Helsinki
näytä kohteen lisätiedot arrow-down