Huvila: 5 h,k,oh,kph/wc,lasikuisti. Tilanhoitajan mökki (2h,kuisti), rantasauna,Soukanniemi,Espoo – West House
Takaisin hakutuloksiin

Espoo, Soukanniemi

Omakotitalo, Huvila: 5 h,k,oh,kph/wc,lasikuisti. Tilanhoitajan mökki (2h,kuisti), rantasauna

Kasto kaikki kuvat

Esittelyteksti

Upea sijainti Espoon saaristossa. Täällä olet kauniin luonnon ympäröimänä, mutta kuitenkin kaikkien palveluiden äärellä. Omaa, kaunista vaihtelevaa rantaviivaa on n. 100 metriä, jossa myös pieni hiekkaranta. Arvostettu Soukanniemi on perinteikäs vanha huvila-alue merenrannalla. Soukanniemen rakennettu huvilaympäristö ilmentää pääkaupunkilaisten 1800- luvulla alkanutta ja 1900-luvun alkupuolella laajentunutta kesäasumiskulttuuria. Monet edustavien huviloiden rakennuttajat ja asukkaat ovat lukeutuneet aikansa elinkeino- ja kulttuurielämän eliittiin, rakennusten ja puistojen suunnittelijat aikansa parhaimmistoon.

Tämä tunnelmallinen ja ryhdikäs pitsihuvila on levännyt jylhästi mäen päällä jo lähes 130 vuotta. Monimuotoisen julkisivun toisessa päädyssä korostuu kaksikerroksinen tornimainen osa. Avokuisti, parvekkeet, lasiveranta ja koristeelliset puuosat luovat talolle varsin viehättävän ilmeen.

Katrinebergin huvila rakennettiin 1890-luvulla Villa Nykullan pohjoispuolelle. Huvilan pihapiirissä on tilanhoitajan asunnoksi kutsuttu talousrakennus samalta ajalta sekä sievä, vanha uimakoppi. Talo on ajoittain ollut myös ympärivuotisessa käytössä. Rannassa on, osin naapurin tontilla hirsinen rantasauna. Tontille on talousrakennukset sijoitettu rantaan. Rannassa on graniittilaiturista jatkettu betoniponttonilaituri, jonka edusta on ruopattu. Syvyyttä siinä on n. 1,8-2,2 m.

Ripaus luovuutta sekä osaavat kädet saavat tämän kohteen puhkeamaan koko loistoonsa. Alueella on käynnistetty Soukanniemen asemakaavan valmistelu, jonka myötä on todennäköistä, että tälle kiinteistölle osoitetaan nykyisen rakennuksen lisäksi ainakin toinen asuinrakennuspaikka. Tila myydään tältä osin kehityskohteena, jolloin myyjä ei vastaa kaavoituksen lopputuloksesta.

Espoon sisäsaaristosta löytyy useita upeita veneretkikohteita, ulkoilusaaria ja kesäravintoloita. Kiinteistön sijainti on aivan Espoon rantaraitin kupeessa, joten ulkoilureittiä merenrantaa pitkin löytyy kymmeniä kilometrejä. Myös kauniit ja monipuoliset metsäpolut ja pitkospuut aivan vieressä ovat harvinaista ylellisyyttä keskellä kaupunkia.

Tiedustelut ja esittelyt Kristofer Öfverström puh.0400 44 888 tai kristofer@westhouse.fi

näytä kohteen lisätiedot arrow-down

tätä kohdetta sinulle esittelee

KRISTOFER ÖFVERSTRÖM

Toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV 0400 44 8888
post-thumb

Kohde kartalla

  • ESPOO

    Haukilahdenkatu 25, 02170 Espoo Puh. (09) 4355 100
  • HELSINKI

    Mikonkatu 2 D, 2. krs, 00100 Helsinki Puh. (09) 4542 900